Bloggpost #3 - Tilbud til ungdom i Hattfjelldal

Klart det er gøy å være ungdom på landet! Med en rekke tilbud fra både kommunen, skolen og ivrige foreldre, har ikke Hattfjelldals tenåringer tid til å sitte i ro. Fra tirsdag til fredag har de nemlig et fult program som holder de i aktivitet og bevarer det sosiale samværet. I tillegg har de viktige hobbyer som må prioriteres.

Tenåringene Ida, Aurora, Per-Steinar og Øystein har en klar mening om hvorfor det er så bra å være ungdom i kommunen:

«Det er et lite samfunn hvor alle kjenner alle. I kommunen finnes det bare gode folk vi trives å henge med, i tillegg er det lite mobbing»

Cathrine Aasrum   
Tilbudene som tilbys ungdom i ukedagene er:

  • Tirsdag: Friidrett, Bygdekino og Ungdomsklubben
  • Onsdag: Volleyball og Skiskyttertrening
  • Torsdag: Fotball og Friidrett
  • Fredag: Ungdomsklubben

Når de smilende ungdommene får spørsmål om hva de gjør utenom tilbudene i ukedagene, ramser de opp hobbyer i fleng!

«Vi møtes, både på treningssenteret og på andre møteplasser. De fleste driver også med jakt, fiske- og friluftsliv.»

Sosiale medier er også en stor del av hverdagen. Snapchat, BeReal, TikTok og Instagram er bare noen av appene som følger de til alle døgnets tider.

«Her finner du alt fra hesteglade tenåringer til gamere. I tillegg er jeg veldig glad i å lage mat». Skyter Øystein inn.

Når det kommer til ungdommer som er på besøk i Hattfjelldal, har tenåringene noen triks i ermet.

«Kjenner du én eller flere personer i bygda er alt enklere. Vi anbefaler alle en tur innom ungdomsklubben hvor alle blir tatt godt imot!» 

Ungdomsklubben er et flott treffsted for Hattfjelldal sine gledesspredere. I tillegg til å være en trygg og morsom møteplass, arrangeres det flere aktiviteter i løpet av året.

Cathrine Aasrum  

Til årets halloweenfeiring, arrangerte klubben i samarbeid med Hattfjelldal museum, et spøkelseshus for de eldste på den gamle lensmannsgården, etterfulgt av et sukkerkick på klubben.

Othelie Eriksen    

Skiturer til Hemavan i Sverige, juleverksted og samlinger med sameskolen, er bare noen få aktiviteter som fyller opp kveldene. Det beste av alt? Klubben er åpen for alle mellom 12 – 18 år fra klokken 18:00 – 21:30 på tirsdager, og 18:00 – 22:00 på fredager. Kom innom da vel!

privat  Lisbeth Krutnes, kommunalsjef for Oppvekst og Kultur, har et stort fokus på ungdommene i hverdagen.

«Hattfjelldal skal være et trygt og godt sted for alle. Det er viktig med tilhørighet for ungdommen, og vi håper at de sitter igjen med gode barndomsminner, slik at de kommer tilbake hit for å etablere seg når de er ferdig med studiene».

Som alle andre kommuner, har Hattfjelldal et eget ungdomsråd.

«Ungdomsrådet bidrar til å lære ungdommen hvordan man får frem saker, og ikke minst hvordan man skaper muligheter. Det er en fin måte for de unge å forstå hvordan samfunnet er bygd opp. Ofte vil vi voksne skape muligheter for ungdom, men vi glemmer å spørre de unge.
Ungdomsrådet er derfor et flott organ som binder oss sammen».

Årets ungdomsråd har nettopp kommet i gang, men planene for skoleåret har allerede begynt å ta plass.

«Vi ønsker å skape et engasjement blant ungdommen. Planene for dette skoleåret har allerede blitt satt i sving. Både paintballbane og flere åpningstider i hallen står på listen». Sier hun med et smil.

«Vårt mål er at Hattfjelldals flotte ungdom skal bli hørt, og ikke minst vite at de blir hørt og sett». Legger hun til.

Det frister kanskje litt ekstra å dra med seg tenåringene på tur nå, ikke sant? Hattfjelldal er en rolig bygd, men det er mye som skjer bak kulissene. Vår ungdom elsker å bli kjent med nye fjes og tar de gjerne med på morsomheter. Kom innom og få en smakebit av all moroa vi har det på landet!