Bloggpost #7 - Julegaver til de som har alt

Hattfjelldal byr på opplevelser til alle aldre!

«Jeg har alt jeg trenger». Høres det kjent ut? Den ene personen som får deg til å klø deg i hode hvert år, og som faktisk har det meste.
En ting man aldri får nok av, uansett alder, er opplevelser! I Hattfjelldal finner du den perfekte opplevelsen du kan gi i julegave til de som har alt. Omgitt av vakker natur, dekket av lun og lys snø, kan årets julegave bli årets høydepukt.

Hunder på fjell - Klikk for stort bildeNyt Hattfjelldal sin vakre natur Aaslid Polar   

Matopplevelse som sent vil glemmes

Gryteselv Gård tilbyr den perfekte gaven til matmomser og matinteresserte. I deres store meny utvalg finner du mat som er laget fra bunnen, lokal produsert, sanket og fisket av paret selv. Viltkjøttet som blir servert er fra ivrige jegere som trasker rundt i Gryteselv Gård sitt flotte terreng om høsten. I tillegg byr dem på et rikt utvalg av vegansk og vegetariansk mat.

«Vi vil at man skal oppleve hvor fantastiske råvarer det finnes i området her, og at det preger den utmerkede smaken. Vi tar vare på mattradisjoner med en liten restaurant vri.» Sier Rina som er både kokk og billedkunstner.

Og til god mat må man selvfølgelig ha god drikke! Rina og Jan lager sine egne likører som er verdt å smake på:

  • Kvann likør
  • Grankongle likør
  • Steinsopp likør
  • Granskudd likør
  • Villeple likør

Hos Gryteselv Gård kan du velge mellom 3-4-5- og 7 retters middag. I tillegg til 3 rettes lunsj. Restauranten er populær blant hattfjelldalinger, men ofte får dem besøk langveis fra. Mosjøen, Mo i Rana, Brønnøysund og Sandenessjøen, er noen av stedene som nevnes. Ofte kombineres en flott middag med overnatting på gården. Gryteselv Gård tilbyr mer enn «bare» mat og overnatting. På gården finner du nemlig en gårdsbutikk med et spennende utvalg av te, marmelade, krydder og masse mer. I tillegg har Jan, som både er småbruksbonde og designer, sitt eget designerverksted.

«På designerverkstedet lages det gynge-ku, dukkevogner og barneleker av bjørk fra egen skog. I tillegg tilbyr vi kurs i ville vekster som mat og drikke, kurs i fermentering, kurs i hermetikk og foredrag av alle de nevnte.» Legger Rina til.

Fikk du noen julegave ideer til de som har alt? Da burde du svinge innom Gryteselv Gård nå på søndag. De har dem nemlig julesalg fra 12:00 – 15:30. Hvor det vil bli servert pepperkaker og gløgg i idylliske forhold.
Bor du et stykke unna? Ta en titt på deres Facebook side og hjemmeside, da vel!

  

       

Skreddersydd moro for liten og stor

Hos Aaslid Polar kan alle få en minneverdig dag tilpasset sitt behov. Turistattraksjonen tilbyr nemlig en fartsfylt dag med hundekjøring når vinteren er på sitt beste. En perfekt opplevelse, for både liten og stor!

Bli kjent med de flotte huskyene og nyt Hattfjelldal sin vakre, snødekte natur. Dagen kan tilpasses med måltider og bålkos, slik at alle som blir med får en uforglemmelig tur som garantert vil gjentas.

Gavekort kjøper du hos Aaslid Polar

Harde pakker som faller i smak

Hattfjelldal tilbyr ikke bare flotte opplevelser, nei, i sentrum finner du flere butikker som har gjort seg klare til årets julehandel! Her finner du alt fra håndlaget mesterverk til tradisjonelle nisser som passer inn i hvert hjem!

Nisser - Klikk for stort bilde Cathrine Aasrum  

Nisser og blomster som aldri slår feil

Hos Husfliden i Hattfjelldal sentrum har Else Hoff gjort butikken klar til jul. Nisser i alle størrelser møter deg i døren, og den lune, hyggelige julestemningen gjør deg varm i kroppen.

«Vi selger mest blomster og nisser til jul.» Smiler Else mens hun tar opp den største nissen i butikken.

«Denne karen her trenger sårt ei nissekone, ettersom kona han hadde ble solgt forrige uke.» ler hun.

Husfliden er et populært stopp i Hattfjelldal. Med sitt store utvalg av produkter, tilbyr dem noe for alle aldre og kjønn. Du finner garantert julegaver til de som har alt hos Husfliden, hva med å overraske med nydelige juleblomster? Eller kanskje en garnpakke? Om du ikke klarer å bestemme deg kan du jo kjøpe et gavekort som uten tvil vil bli brukt. Pynt den gjerne opp med en pakke deilige drops som kommer til å bli spist opp innen romjulen er omme.

Dame med nisser - Klikk for stort bildeElse Hoff har gjort butikken klar for jul Cathrine Aasrum  

Håndlaget luksus til liten og stor

Aruna er et dagsenter for personer med utviklingshemming. Dagsenteret lager flotte håndverks- og håndarbeidsprodukter som selges i butikken på Fjellfolketshus. Her kan du virkelig finne julegaver som vil bli satt pris på, selv av de som har alt.

Hva med et par deilige, hjemmelaget ullsokker til kalde føtter? Et varmt sitteunderlag til den neste skituren? Eller en øl-vott til den neste isfisketuren?
Du vil ikke gå tomhendt hjem fra Aruna, og jeg er sikker på at du finner en julegave til deg selv også!